Szczepan Wójcik o Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa żywności: To spełnienie postulatów i próśb samych producentów rolnych

Jacek Podgórski | 19 czerwiec 2017

Dzisiaj Polska może konkurować jakością – podkreślił Szczepan Wójcik w programie Tydzień. 

– Jest to bardzo duży ukłon w stronę osób, które prowadzą swoje działalności gospodarcze, bo w tym momencie będą miały jedną skonsolidowaną kontrolę, te kontrole będą znacznie rzadsze – wyliczał zalety powołania Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności prezes Instytutu Gospodarki Rolnej. 

Jeżeli będziemy odpowiednio pielęgnować i kontrolować jakość polskich produktów rolno-spożywczych, tym zyskamy nowych odbiorców i kontrahentów – podkreślał Wójcik. 

Całe nagranie dostępne TUTAJ

tvp.pl/jas

 

 

 

Zobacz też:

Dyrektor IGR dla Radia Maryja: Sprawa Puszczy Białowieskiej to gra na obalenie polskiego rządu

Jacek Podgórski, dyrektor Instytutu Gospodarki Rolnej, wypowiedział się dla Radia Maryja w sprawie wycinki Puszczy Białowieskiej. 

Jacek Podgórski o skażeniu jaj w krajach UE

Skażone jaja w Niemczech i Holandii – zawiódł system wczesnego ostrzegania

Dyrektor IGR o zbiorach rzepaku: Informacje są niepokojące

Informacji na ten zbiorów rzepaku dla portalu swiatrolnika.info udzielił Jacek Podgórski, dyrektor Instytutu Gospodarki Rolnej.

KONTAKT Z INSTYTUTEM

Zapraszamy do współpracy. DOŚWIADCZENIE, które poprowadzi Cię na każdym kroku.

 

+48 (22) 299 70 35

biuro@instytutrolny.pl

 
2017 © Instytut Gospodarki Rolnej