Służby weterynaryjne Singapuru zaakceptowały nowe warunki eksportu polskiej wieprzowiny na rynek tego państwa. To zasługa intensywnej pracy Głównego Lekarza Weterynarii.

Polskie przedsiębiorstwa uprawnione do eksportu mrożonej wieprzowiny na rynek singapurski mogą kontynuować sprzedaż w oparciu o nowe, mniej restrykcyjne wymagania. Wymagania te określone są w zmienionym świadectwie zdrowia dla mięsa wieprzowego oraz w uzgodnionych Warunkach importu mrożonej wieprzowiny z Polski do Singapuru, do wglądu na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii.

 

 

wetgiw.gov.pl
fot. pixabay.com

Spotkanie ministrow rolnictwa z panstw Europy Środkowej

Dziś na Węgrzech (w Wyszehradzie) odbędzie się spotkanie ministrów rolnictwa z państw Grupy Wyszehradzkiej oraz Bułgarii, Chorwacji, Rumunii i Słowenii (GV4+4).

Więcej...
Ekoterroryzm coraz częściej pojawia się w debacie publicznej. Wywiad ze Szczepanem Wojcikiem

Prezes Instytutu Gospodarki Rolnej udzielił wywiadu dla portalu wmeritum.pl na temat zjawiska ekoterroryzmu, które...

Więcej...
133 mln euro na promocje produktów rolnych

Komisja Europejska w Rocznym Programie Prac na 2017 rok przeznaczy 133 mln euro na programy informacyjne i promocyjne...

Więcej...
Dlaczego Polska nie zdobywa rynku mleczarskiego w Azji – Analiza błędów

Podczas IV Forum Spółdzielczości Mleczarskiej mówiono dużo o możliwościach rynkowych...

Więcej...

   

Kontakt z Instytutem

Zapraszamy do współpracy. DOŚWIADCZENIE, które poprowadzi Cię na każdym kroku.

 

+48 (22) 299 70 35

biuro@instytutrolny.pl

2016 © Instytut Gospodarki Rolnej